středa 2. března 2016

Kos je bos a jiné dárky

Dnes jsme do školy dostali balík plný dárků. Hanka Jelínková, autorka úžasných knížek pro děti, poslala našim žáčkům několik publikací.

Nejvíc si užijí prvňáčci. Protože v edici 1. čtení vychází v nakladatelství Naše kniha skvělá kniha Kos je bos. Ilustrovala ji Vendula Hegerová, kterou děti znají ze Sluníčka nebo z omalovánek a je psána velkými tiskacími písmeny. Příběhy Pepy a kosa jsou proloženy básničkami, které už jsou psány tzv. malovaným čtením. Co považujeme za skvělé je to, že slova jsou jednoduchá, příběh čtivý, obrázky přehledné a jasné. Co víc si u knížky pro prvňáčky a začínající čtenáře přát?

My si hned po prázdninách vyzkoušíme v první třídě přečíst další úžasnou knížku - Žeryk to spočítá. Rozměry malá knížečka se bude dětem určitě líbit. Opět nádherné ilustrace Venduly Hegerové a veršovaný příběh Hanky Jelínkové. Navíc je to velká legrace a k tomu oblíbené počítání. A ten pocit, když si malé dítě přečte v pohodě CELOU KNÍŽKU :)

Vy se můžete na knížky podívat hned zítra (ve čtvrtek 3. 3.) na naší literární kavárně.
Uvidíte i další knížky od Hanky Jelínkové i od Venduly Hegerové. Těšíme se!


Hanko, moc děkujeme za dárky i za pozdrav!
A určitě dáme vědět, jak se dětem knížky líbily a jak s nimi pracovaly.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!