úterý 1. března 2016

Děti chtějí pomáhat

Dnes jsme s dětmi vyrazili na zimní poznávací výpravu a naše kroky namířily do záchranné stanice - ekocentra Huslík.

S velkou ochotou a péčí se nám věnoval Jakub Vaněk, moc děkujeme! Představil nám nejdřív zvířata ve venkovních voliérách - viděli jsme jezevce, sovy, čápy, veverku, dravce, ... děti si mohly pohladit sovu pálenou, měly plno otázek, na které Jakub hbitě odpovídal.


Uvnitř v nádherně rekonstruovaných prostorech ekocentra jsme si prohlédli zblízka ježka i netopýra, viděli jsme, jak užovka pořádá bílou myšku, vyslechli si povídání o tom, k čemu podobná ekocentra jsou a čím se zabývají. Děti nadchlo to, že existují lidé, kteří zachraňují zvířata a vypouštějí je zpátky do přírody.

Společně pak vymyslely projekt - zůstaneme s ekocentrem v kontaktu a i my podáme pomocnou ruku. Už víme, že příště můžeme přinést piškoty, granule nebo novinový papír. Víme, co máme dělat, když najdeme zraněné zvíře, řekneme dalším o programech, které na Huslíku pořádají (a že jich není málo). S dětmi jsme se domluvili, že Jakuba a "jeho zvířata" navštívíme i na jaře. S velkou radostí jsme se vydali zpět ke škole. Dnešní výprava se opravdu vydařila! Podívejte se na fotky:




























Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!