neděle 23. dubna 2017

Na Den Země ukliďme svět!

Zapojili jsme se jako škola do dvou významných projektů v rámci environmentální výchovy, a tím jsou DEN ZEMĚ a UKLIĎME SVĚT.

Oslava DNE ZEMĚ proběhla o den dříve, a to v pátek 21. dubna. Žáci shlédli dokument o vzniku planety Země a následně společně diskutovali o významu stromů pro životní prostředí a jakým způsobem by měl i člověk samotný o svou ZEMĚKULIČKU pečovat.

Společně za podpory rodičů, prarodičů, kteří škole darovali dva listnaté stromy, se pustili do jejich vysazení do přírody a napomohli tak planetě Zemi se zase trochu lépe nadechnout. Zároveň se zavázali k tomu, že budou o vysazené stromy také pečovat. V odpoledních hodinách se někteří žáci zapojili i do projektu UKLIĎME SVĚT tím, že se pustili do úklidu cesty mezi Novou Vsí a Vítězovem. Ve spolupráci s obcí, která zajistili žákům pytle na dopad i rukavice a následně odklidila vše, co jsme našli, se nám podařilo nadechnout se opět naší ZEMĚKULIČCE.

Zároveň velmi děkujeme za podporu a spolupráci vedení obce Nová Ves, které nás vždy velmi aktivně podporuje.

Děkujeme i za naši ZEMĚKULIČKU.

















Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!