středa 15. června 2022

Včelím světem

Včerejší prosluněný den nám do školy zavedl na projektový den manžele Vanclovy, kteří nám blíže představili svět včel.

Nejprve jsme dopoledne objevovali roj samotný. Na úvod nás přivítala paní Vanclová ve včelařském obleku a zapálila vykuřovadlo. K čemu? To si nechte říci od nadšených posluchačů. :-) 

Dozvěděli jsme se, jak se rodí včela a co vše musí za svůj celkem krátký život stihnout. Zajímavostí bylo spousta, včelí tanečky patřily právě mezi ně. Pro mnohé z nás byly novinkou právě tanečky nebo včelky uklízečky. 

Viděli jsme, ohmatali, přivoněli a chutnali různé včelí produkty. Na druhém stanovišti pracoval pan Vancl s biochemii a fyzikou v životě včel. A aby to nebylo moc těžké téma, zakončili jsem ho výrobou svíčky.

Po obědové pauze přišel hřeb našeho dne. Výprava do včelína. Cesta byla příjemná a na místě jsme rozdělili na malé skupinky, které pak navštěvovaly včelín. Než jsme se všichni vystřídali, řešili jsme záludný včelařův kvíz, který prověřil, jestli jsem ráno dostatečně vnímali :-)
 
Sladkou tečkou bylo stáčení medu, který jsme všichni nadšeně ochutnali.

Ještě jednou moc děkujeme za krásný prožitkový den! Podívejte se na fotky:












Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!