středa 4. května 2022

Kdo bude učit na prvním stupni?

Představujeme vám novou kolegyni, která od září nastoupí do ZŠ Prosperity jako učitelka přípravného ročníku.

Karolína Fialová se narodila v roce 1998 v Městci Králové. Vystudovala gymnázium a střední odbornou školu pedagogickou v Čáslavi, obor Předškolní a mimoškolní pedagogika. 
Při této škole Karolína absolvovala několik různých praxí v předškolních a mimoškolních zařízeních, např. v MŠ Velim, ZŠ Sadové– Čáslav, Diakonii Střední Čechy – Čáslav, MŠ speciální Kolín a další. 

Aktuálně Karolína dokončuje studium na univerzitě v Hradci Králové obor Učitelství pro 1. stupeň základní školy. Na této škole také absolvovala mnoho praxe (ZŠ a MŠ Malšova Lhota, ZŠ Kukleny, ZŠ Bezručova nebo třeba v ZŠ T.G.M Velim). 
Při vysokoškolském studiu Karolína vypomáhala také jako průvodce ve Školce v lese v Kolíně a ve Školce na Hrázi v Poděbradech. 

Karolína se také účastní jako vedoucí na různých dětských táborech, např. na Letní škole mladých včelařů v Nasavrkách nebo na příměstských táborech, které zřizuje nezisková organizace Prostor plus v Kolíně. 

Volný čas ráda tráví s rodinou a se svými blízkými. Mezi její záliby patří především hudba, hra na kytaru, rekreační sporty, šití, focení, vaření, výroba přírodní kosmetiky a další… Zkrátka ji baví, dá se říct, vše. Zajímá se také o bylinkářství, včelaření a celkově má blízký vztah k přírodě. 

Motto: „Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si na to pamatuje.“ Antoine de Saint-Exupéry 

I Karolína odpověděla na tři otázky:
Co si představíte pod slovem PROSPERITA? 
PROSPERITA pro mě znamená zažít takový úspěch, který nám dá motivaci a sílu dělat svůj život a zároveň i svět hezčí, lepší a smysluplnější. 

Jaké tři lidské vlastnosti jsou pro vás nejdůležitější? 
Během života se nám mění priority a s nimi i to, co považujeme z lidských vlastností za nejdůležitější. Ovlivňují nás lidé, kteří nás obklopují, situace, které si zažíváme a taky naše vnitřní já. Pro mě je v tomto momentu nejdůležitější umět respektovat lidské odlišnosti, tedy přijmout jedinečnost každého z nás, být upřímný k ostatním i k sobě samému a v neposlední řadě být skromný (berme spíše ve smyslu – pokorný). 

Co považujete za svůj největší životní úspěch? 
Být upřímný bývá někdy velmi těžké. Obzvlášť v situaci, kdy upřímnost není zrovna příjemná. Na upřímnosti se však staví vztahy a díky ní pak směřujeme ke vzájemnému porozumění a zároveň k prohloubení našich vztahů. Za svůj největší dosavadní životní úspěch považuji to, že jsem se naučila být upřímná sama k sobě a k ostatním. Nic neskrývat, nepřetvařovat se, sdělovat své pocity a emoce a prostě být sama sebou. Děti jsou upřímné k nám, tak proč my bychom měli být jiní…

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!