sobota 1. srpna 2020

Tajný výlet

Jak už je naší tradicí, i letos jsme se první srpnovou sobotu vypravili na TAJNÝ VÝLET. Nikdo neví, kam se pojede, nikdo neví, kdo nakonec přijde nebo nepřijde...

Sraz byl v osm ráno na kolínském nádraží a byli jsme rádi, že jsme vybrali vlak, protože se nás sešlo plno. A kam že jsme se letos vydali?

Na trati Kolín-Praha je vesnice Ostrá, ve které je Botanicus. Středověká vesnička s bylinkovými zahradami... Dobře nám tam bylo...
Na nádraží nás bylo opravdu hodně. Maminky, tatínkové, babičky, sourozenci, ... čekání na vlak nebylo tak dlouhé a měli jsme pro sebe celý vagón (samozřejmě jsme seděli nahoře) :)


Měli jsme radost z toho, že se nám povedlo najít cíl, který plno našich rodičů zatím nenavštívilo.

V Botanicu jsme si nejdřív vyměnili mince za místní groše. A vyrazili jsme do středověké vesnice. Udělali jsme si voňavá mýdla - někdo srdíčka, někdo koule, jak se komu chtělo.






A šli jsme do dalších chalup - někdo si udělal vlastní papír...


A protože bylo opravdu velké teplo, ruce se daly zchladit v ledové vodě - a ještě s bonusem zlatých zrnek. Rýžovali jsme o sto šest :)




Sešli jsme se v divadle - pohádka byla docela strašidelná, ale všem se nám líbila:



Vyrazili jsme do místních zahrad, kde bylo plno stínu - a hlavně velké bludiště, ve kterém se dalo hrát na schovávanou. Ale hráli jsme i další hry. Chtěli jsme se aspoň trochu vzájemně poznat.














Snad si i rodiče stihli popovídat :)





Byl to zkrátka povedený den.




Shodli jsme se na tom, že se nemůžeme dočkat, až se prvního září otevřou dveře do školy. 
Bylo to milé setkání, díky všem za hezky strávený společný čas. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!