sobota 15. června 2019

Projekt Edison

Tento týden jsme měli ve škole studentky v rámci projektu Edison. Díky němu jsme mohli alespoň trochu poznat, jak se žije v Kanadě, Jordánsku, Gruzii nebo Kazachstánu.

Studentky si připravily prezentace o svých zemích, naučily děti některá nová slovíčka, tanec nebo hry, ukázaly jim zajímavosti, které by se děti z učebnic nedozvěděly.

V průběhu týdne jsme zase my mohli našim zahraničním hostům ukázat, jak se učíme anglicky, co zpíváme v hodině hudební výchovy nebo jak vypadá náš školní život.

V pátek jsme společně připravili Global Village - společné setkání nad českými i cizími dobrotami. Moc děkujeme rodičům za pomoc s přípravou! A velké díky patří i Báře, která na příčnou flétnu zahrála Smetanovu Vltavu nebo Karlovi, který přišel v českém kroji.

Moc děkujeme i rodinám, ve kterých studentky bydlely. Velmi si vážíme toho, že o ně celý týden naše rodiny pečovaly a staraly se, aby se u nás holky cítily jako doma. Snad se to povedlo.

Děti byly z návštěvy nadšené, odnesly si plno informací, zážitků, ale hlavně vědomí o tom, že NEJSME HORŠÍ, NEJSME LEPŠÍ, ALE JSME JINÍ. A že se snad povedlo zbourat i některé předsudky, o tom není pochyb.

Děkujeme i za mail od rodičů jedné naší žačky - myslíme, že shrnuje to, o co nám ve škole jde: "Ještě Vám chci poděkovat za pěkné dny se studenty ze zahraničí - Z. si toho z vyprávění cizinců opravdu hodně zapamatovala a doma nám všechno dlouze vypravovala. A dokonce prý i anglicky sem tam něco rozumí - máme z toho radost.Vidět Z. veselou a spokojenou, když přijde domů ze školy, to bylo naše velké přání. Díky Vám za péči, kterou Z. věnujete!"











Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!