čtvrtek 5. dubna 2018

Návštěva České televize

Děti z kroužku redakce a dvě výherkyně literární soutěže se dnes podívaly na exkurzi do České televize.

Viděli jsme nejen klasický prohlídkový okruh, ale téměř dvě hodiny jsme strávili i ve zpravodajství ČT a mohli tak nahlédnout doslova pod pokličku výroby některých pořadů, které známe z televize.

Začali jsme návštěvou Rohlíku, kde probíhá výstava ČT Dětem. Prohlédli jsme si rekvizity, hráli jsme si s pohádkami a koupili jsme si suvenýry v obchodu České televize.







Pak už jsme se pod laskavým a odborným vedením paní Adamové vydali na prohlídku hlavní budovy.



Viděli jsme, jak se staví kulisy, jak vypadají studia a k čemu je klimatizace, na vlastní kůži jsme pocítili, jaké je pod světly teplo - a co všechno je potřeba udělat, než se můžeme podívat na pořad v televizi.






A protože se zrovna stavěly kulisy k večernímu pořadu paní Jílkové, vyzkoušeli jsme si, jak se v nich "sedí".


Pak jsme se dostali na natáčení Planety Yó do Déčka. Viděli jsme práci režiséra, herců, osvětlovačů i kameramanů. A samozřejmě jsme si sami vyzkoušeli, jak to na takové scéně ve studiu vypadá.




Ráchel se ještě zastavila u zdi Star Dance :)


a na rozloučenou jsme se vyfotili u zdi ČT.


V budově zpravodajství se nás ujal pan Dalimil Oskar Novák a ukázal nám plno zajímavých věcí. Například studio, ve kterém se natáčí Události, Studio 6 nebo Hyde Park Civilizace.





Viděli jsme i režii a plno obrazovek, tlačítek a hejblátek:




A navštívili jsme i Zprávičky. Viděli jsme, jak se "klíčuje" a jak vznikají zprávy pro děti.






Děkujeme mnohokrát všem, kdo nám tuhle exkurzi pomohli zařídit - Andree Caletkové, Miroslavě Pevné, paní Adamové i Dalimilu Oskaru Novákovi. Jsme moc rádi, že jsme mohli navštívit místa, která známe z obrazovek - a poznat, co práce je při přípravě televizních pořadů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!