neděle 8. dubna 2018

Konference: Setkání s Hejného metodou

V sobotu se učitelky naší školy účastnily 1. ročníku konference Setkání s Hejného metodou, která se konala na pedagogické fakultě Univerzity Karlovy.

Úvodní přednášku vedl prof. Hejný a mluvil o tom, jaké jsou cíle vyučování matematiky. Jako nejdůležitější zmínil vztah žáka k matematice. I my ve škole můžeme potvrdit, že děti matematika baví a na hodiny se těší. Na druhém místě uvedl prof. Hejný sociální schopnosti - mít radost ze spolupráce, z práce v týmu, umět si říct o pomoc a pomoc umět nabídnout. Jako třetí bod byly zmíněny kognitivní a metakognitivní schopnosti. A jako další cíl jsou i znalosti, které jsou ve většině škol dávány na první místo a předkládány jako hlavní důkaz, že dítě "umí matematiku".


Po přednášce byla k dispozici široká nabídka dílen a kulatých stolů. Ty byly zaměřeny na otázky a problematiku MŠ, prvního i druhého stupně základních škol. Magda Málková vedla na konferenci dílnu na téma Od hranolků k vláčkům - úplně nové prostředí Cousenairových hranolů, které se objeví v nových učebnicích prof. Hejného (podle kterých budeme v naší škole učit od září).

Konference byla výbornou příležitostí ke sdílení, potkávání se a učení. Jsme rádi, že i naše škola patří mezi ty, které mají s Hejného metodou dobré zkušenosti. Těšíme se na další podobné akce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!