pondělí 5. června 2017

Pomáhat a chránit

V pátek nás ve škole navštívila policistka p. Klvaňová. Děti společně s paní Klvaňovou probíraly, kdo je policistou a podle čeho se policista pozná.

Zopakovali jsme si čísla, která bychom potřebovali, kdyby se něco stalo (158, 155, 150, 112). Děti zjistily, co všechno policista dělá a porozuměly jejich heslu " Pomáhat a chránit". Povídalo se o bezpečném chování v silničním provozu a děti se dozvěděly mnoho zajímavých věcí (třeba to, že nemohou dostat pokutu nebo jaké účinky má alkohol na řidiče). Společně vypracovávaly pracovní list, kde měly hodnotit chování lidí na silnici. Viděly video o pyrotechnice a zjistily, že není žádná legrace si s něčím podobným zahrávat.

Na závěr jsme zjišťovali, jak policisté na místě činu hledají otisky prstů a každý si domů odnesl svůj vlastní otisk ruky. Od p. Klvaňové jsme dostali knížku Policejní pohádky a každý reflexního medvídka třeba na batoh do školy. Děkujeme za milou a užitečnou návštěvu a těšíme se na další setkání.










Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!