neděle 7. června 2015

Školní knihovna

Jsme si vědomi toho, jak důležité je čtenářství ve výchově a vzdělávání dětí. Proto už teď budujeme školní knihovnu, kterou budou moci děti využívat.

Najdou v ní knihy od renomovaných českých nakladatelství, ale i jim možná neznámé kousky, které nemají líbivý obal, ale hodnotný obsah.

Chceme dětem přiblížit i současnou dětskou literaturu z renomovaných nakladatelství - Baobab, Meander, Albatros. Půjčit si mohou i knihy z Fragmentu, Frause nebo Mladé fronty.

Zaměříme se i na anglickou literaturu. Už teď máme k dispozici velké množství titulů nakladatelství Scholastic, EDC Publishing, Lakeshore Learning, Disney Books, Harper Collins, Ladybird Books, Random House, Usborne Publishing a další. A není to jen literatura pro výuku cizích jazyků, ale autentické dětské knihy vydané v Americe nebo ve Velké Británii.

V knihovně děti najdou i učebnice, se kterými v naší škole nebudeme pracovat, ale které poskytují další texty nebo materiály na procvičení látky.

Velký důraz klademe na papírové encyklopedie. Je fajn najít si cokoliv na internetu, ale máme za to, že děti by měly zvládnout i vyhledávání v knihách. Proto v oddělení encyklopedií najdou knihy z nejrůznějších oborů - ať už všeobecné encyklopedie, knihy o zvířatech, historii nebo zeměpisné příručky.

Věříme, že se knihovna bude rozrůstat. Pokud i vy máte doma knížky, které už nepotřebujete (a není to literatura Marie Pujmanové a jí podobná), budeme moc rádi, pokud seznamy knih ve školní knihovně rozšíříte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!