úterý 4. dubna 2017

Noc s Andersenem

Naše Noc s Andersenem začala už ráno v osm hodin. Sedli jsme do autobusu a vydali se na TAJNÝ VÝLET. Děti vůbec nevěděly, kam jedeme a co je čeká... věděly jen to, že cíl výletu má něco společného s naším přespání ve škole.

V muzeu Čtyřlístku už bylo jasno. Fifinka, Pinďa, Bobík i Myšpulín nás provázeli celým dnem i celou nocí. Začali jsme povídáním o tomto známém komiksu, slečna průvodkyně nám pověděla mnoho zajímavých věcí. Věděli jste, že Fifinka nosí už třicet let stejné růžové šaty?

I v muzeu měly děti co na práci. Nejen, že se každý zabral do čtení Čtyřlístků, ale stihli jsme i plno fotek. A pak jsme se vydali na naučnou stezku Čtyřlístku.














Cestou jsme si užívali nádherného počasí, chtěli jsme se vykoupat v "Blaťáku" (už víme, že v komiksu je to přezdívka pro Máchovo jezero) a taky už jsme chtěli jít zpátky, protože nás bolely nohy :)






Autobus nás dopravil zpátky ke škole a my se nestihli ani nadechnout a už tu byly další aktivity a plno zábavy. Hráli jsme si venku, šli jsme na zmrzlinu, poznávali jsme tváře známých spisovatelů, plnili úkoly, oblékli jsme si v rámci hry Císařovy nové šaty všechno, co jsme našli v taškách a báglech, měli jsme módní přehlídku a.... šli jsme na večeři do Novoveské hospody.








Děti si pochutnávaly na skvěle připravených jídlech, porce byly obrovské, limonáda výborně vychlazená, paní servírky milé a usměvavé, zkrátka jsme si večeři užili. Pokud jste ještě někdo v Novoveské hospodě nejedl, my VŘELE DOPORUČUJEME!!!







Večer jsme pokračovali v práci a úkolech. Vymýšleli jsme vlastní komiks, hráli divadlo a pak už jsme se zavrtali do pelíšků a dívali se na film Čtyřlístek ve službách krále. A pak už jsme vyčerpáním usnuli...












Ráno si ranní ptáčata četla své oblíbené knížky a když byli všichni vzhůru, přesunuli jsme se do družiny k bohatě prostřenému snídaňovému stolu. A pak už domů... Bylo to skvělé, spát a probudit se ve škole a my se těšíme, že si to zase někdy zopakujeme!








Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!