pondělí 5. prosince 2016

Adventní bulletin školy Prosperity

A je tady. Nový bulletin naší školy, tentokrát obsahuje deset stran plných informací z letošního školního roku.

Co v něm najdete?
Informace o dni otevřených dveří, fotky z proměny novoveské školy, články ze tříd, plno fotek, postřehů a minireportáží z našich akcí.

Ve formátu pdf si ho můžete stáhnout z tohoto odkazu.

Ať se vám líbí!

3 komentáře:

  1. Dobrý den,musím napsato svoji velmi špatnou zkušenost s touto školou. Naše dcera sem nastoupila do prvního ročníku ještě když škola působila v Chotankach. Ještě než měla nastoupit,tak jsme zjišťovali,zda má škola všechna potřebná povolení k tomu,aby mohla fungovat a být řádně otevřená.Byli jsme ujištění,že tomu tak je,přestože to nebyla pravda. Když jsme nastoupili,tak během několika měsíců jsme podepsali další a další dodatky ke smlouvě,neboť tato instituce jako škola nesměla existovat. Učitelé místo toho aby učily obehavali úřady a dceři se několikrát změnil třídní učitel. Což pro ni bylo velmi stresující. Po celou dobu nám všichni s úsměvem tvrdili,že je vše v pořádku a dále vybírali školné. Při výuce angličtiny se místo učiva s rodilým mluvčím pouštěli anglické pohádky a děti se v podstatě nic neučily.Naše dcera začala špatně psát a když se pak všichni stěhovali do školy v Libici,tak všechny děti nacpaly do jedné tridy a jeden učitel učil všechny. Naše dcera ráno zvracela a nechtěla do školy,protože ji starší děti vyhazovaly od projektu. Bylo to strašné. Dnes navštěvuje Britsko českou školu v Brandýse je premiantkou třídy,mají rodile mluvčí na výuku a je opravdu šťastná. Při tom zvládá diktaty v obou jazycích a od první třídy rovnice atd.Opravdu velký rozdíl. Musela jsem to napsat když čtu jak je škola prosperity skvělá. Doufám že teď už ano,já osobně jim nevěřím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě pobavilo. Tak proč chodíte na tyto stránky a máte potřebu komentovat, paní S.?
      Já jsem naopak velmi spokojený. Vím, že loňský rok byl pro školu krušný, ale teď v Nové Vsi vše funguje, jak má. Je to vidět nejen z fotek, moje dítě do školy chodí a je spokojené. A my také.
      Je v pořádku, že je vaše dcera šťastná - můj syn v Prosperity také. A o to asi jde, aby každý našel pro své dítě to, co se mu zdá nejlepší. Pro nás je to Prosperity, i když náš syn není premiant, pro vás britská škola v Brandýse.

      Vymazat
  2. Milá paní ?,

    rád bych nyní jen několika málo slovy reagoval na Váš komentář a přispěl tím trochu do vzniklé diskuse.
    Vznik ŠKOLY PROSPERITY byl a již i nadále stále bude obestřen řadou nepředvídatelných a mnohdy velmi ojedinělých, nepochopitelných situací v oblasti zřizování nové soukromé základní školy. Postupovali jsme vždy tak, jak bylo v daný okamžik pro celý projekt možné, a to především legislativně možné. To, že u vzniku jiných soukromých škol k podobným situacím nedocházelo a nedochází, je možná již v danou chvíli zbytečné jakkoliv komentovat. Je to prostě realita, kterou je nutné přijmout. Ten, kdo ví, čím vším jsme si museli v průběhu loňského školního roku projít, jistě mým slovům rozumí více a hlouběji. Se změnou místa poskytování služeb, kterým se nyní stala bývalá základní škola v Nové Vsi u Kolína, se z naší strany situace velmi stabilizovala. A to především díky lidem, kteří i přes komplikovaný začátek věřili našemu projektu, týmu lidí, který se na něm podílel a rozhodli se ho svou přítomností, možnostmi spíše podpořit, než se také přičinit o jeho zánik.
    Je velmi cenné pro všechny zúčastněné, aniž si to mnohdy zcela uvědomujeme, že v dnešní době 21. století si Vy, jakožto zákonný zástupce dítěte, můžete sama zodpovědně zvolit vhodnou školu pro jeho vzdělávání a zároveň tak za vše přijímáte i zodpovědnost. Jsem velmi rád za Vaši dceru, že po necelém dvouměsíčním působení v našem projektu nakonec našla spolužáky, učitele ke spokojenosti své a především té Vaší, natož pokud se jí takto daří.
    Vy možná již nevěříte, ale MY stále.
    Jsem poctěn, že i nadále sledujete naši školu a její život i žáky, kteří ji navštěvují.

    Přeji Vám i celé Vaší rodině krásný advent a vše dobré v novém roce.
    Tomáš Ort, ředitel školy

    OdpovědětVymazat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!