středa 16. prosince 2015

Vánoční výstava

Ve středu jsme vyrazili do Prahy na předvánoční výlet. V plánu jsme měli navštívit Vánoční výstavu (www.vanocnivystava.cz) v Betlémské kapli.

Holky projevily zájem jít kolem Prašné brány, tak jsme jim nemohly nevyhovět a protože bylo dopoledne v Praze kupodivu málo lidí, pokračovali jsme pak dál Celetnou ulicí až na Staroměstské náměstí. Tam jsme se vyfotili u obřího stromu a kolem orloje jsme prošli uličkami Starého města až ke kapli.

V podzemí je nádherná a velká výstava. Děti měly možnost si prohlédnout nejen překrásné betlémy, ale podívaly se i na to, jak se vyfukují skleněné ozdoby, co dělal dřív provazník, jak funguje mlýnské kolo, čím se zabýval švec nebo kovář.

A dost času zbylo i na nákupy. Ceny byly příznivé, tak jsme si všichni do batůžků nakoupili vánoční suvenýry. Všem se výstava moc líbila, počasí přálo, děti byly skvělé a všichni jsme si užili nádherný adventní den. Fotky se tentokrát moc nepovedly, v podzemí se nesmělo fotit s bleskem - ale snad nám to odpustíte :)















Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!