neděle 2. srpna 2015

Tajný výlet na Sion

Sobotní počasí nám přálo a na tajný výlet jsme nemohli chtít lepší. Hned ráno jsme se sešli na poděbradském nádraží a společně dojeli až do Malešova.

Hned jsme zahájili hrou na Roháče a mezi dětmi i dospělými začaly putovat nenápadné barevné kolíčky. Asi nebudu prozrazovat detaily hry, ten, kdo byl, ten ví :)

Cestou na hrad Sion jsme minuli i památník bitvy u Malešova, Maxovnu, krásný římský oblouk ze dřeva a rybníček s vodníkem.

Sion byl dobyt hned dvěma směry - z východní i západní fronty, které velel Matěj. Lenka nám přečetla pověst o hradu a když se děti dozvěděly, že na Velikonoce se tu zjevují duchové a ukazují poklad, byl termín nové výpravy na světě. Tatínkové se chopili organizace a sestavili malý projektový tým. Máme se příští jaro na co těšit!

Na zpáteční cestě jsme pozorovali žáby, potok, skály, les, ... a pak už jsme zamířili na zasloužené občerstvení. Restaurace v Malešově byla útulná, paní servírka příjemná a ceny velmi lidové. Pak tři vlaky zpátky a krátce po půl deváté večer jsme se rozloučili na poděbradském nádraží.

Bylo to moc fajn, sešla se prima parta lidí a my se už teď těšíme, jak s těmito rodiči budeme spolupracovat v nadcházejícím školním roce.

A ještě - královnou kolíčků Roháčů se stala Klárka!
Podívejte se na pár fotek - další budou i na FB:






















Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!