pondělí 3. srpna 2015

Školní filmový klub (nejen) pro děti

Dnes se část našeho pedagogického sboru rozhodla, že si udělá volné odpoledne a vypravila se do kina. A po kině jsme se společně usnesli, že by byla škoda neotevřít ve škole Prosperity filmový klub.

Nápadu se chopila Dita, která má s pořádáním podobných workshopů a akcí bohaté zkušenosti. A tak vzniká další projekt - ŠKOLNÍ FILMOVÝ KLUB.

Co to obnáší?
Jednou za dva měsíce se děti (a můžou se přidat i dospělí) sejdou v klubu, kde si společně pustí film. Tím to ale zdaleka nekončí! Po shlédnutí filmu má Dita připravené další úkoly, otázky, diskusní příspěvky.
A tak budou moci účastníci sdílet své zážitky, zkoumat příběhy "mezi řádky", seznámit se se zákulisím filmu, dozvědět se další zajímavosti buď z děje nebo třeba prozkoumat historické nebo jiné souvislosti, zkrátka je toho moc. Nechceme všechno prozrazovat, sami se můžete přesvědčit hned na prvním promítání, které plánujeme hned na září.

A na čem jsme dneska byli my? Viděli jsme animovaný film V hlavě (Inside Out). Pokud se budete chtít v těchto parných dnech trochu zchladit, tohle rozhodně doporučujeme. Dětem i dospělým. Tady je malá ochutnávka:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!