úterý 4. května 2021

OPEN UP: Otevřete se světu a rozpovídejte se

Tento týden na naší škole na druhém stupni probíhá projekt OPEN UP. Jde o online variantu populárního projektu EDISON, který u nás už od roku 2018 vítá zahraniční studenty. Ti vyprávějí dětem o svých zemích, za normální situace bydlí v rodinách, žijí s námi týden a jsou součástí našeho vyučování.

Letos k nám nemohli přijet, proto se setkáváme alespoň virtuálně. Vybrali jsme několik témat, která jsou pro děti zajímavá - a v průběhu pěti dní se setkáváme na online schůzkách.

Už máme za sebou několik témat: Pohádky a animované filmy pod vedením Indky, národní kuchyně v němčině (přes angličtinu) od Jordánce, britská jídla pod vedením Američanky, ... a plno nás jich ještě čeká. Těšíme se na národní svátky, sporty nebo moderní umění, ale i na hodiny procvičování jazyka.

Děti mají příležitost slyšet angličtinu všech koutů světa, různé typy seminářů i aktivit. Setkávají se s multikulturním prostředím, někteří z nich třeba poprvé mají možnost komunikovat napřímo s lidmi z jiného kontinentu. Jsme na ně pyšní, jak se do hodin zapojují. Nebojí se mluvit, komunikují, ptají se, reagují na otázky. Dnes nám překvapilo to, že "strčili do kapsy" středoškoláky, se kterými jsme měli společný blok. A náš šesťák Kuba vyhrál Kahoot na téma Indické pohádky, gratulujeme!




Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!