pondělí 14. října 2019

Program Globe: Pixel vody

Ve středu 9.10. se tým pedagogů a žáků naší školy zúčastnil úvodního tématického semináře Pixel vody. Seminář zastřešoval program GLOBE vzdělávacího centra TEREZA a odborníci týmu ESERO ČR - Vzdělávací kancelář Evropské vesmírné agentury.

Celý den jsme strávili v prostorách Geofyzikálního ústavu Akademie Věd ČR a přilehlém geoparku. Vývoj sucha, zadržování vody v krajině, plošného usychání porostů jsme perfektně zmapovali díky satelitním snímkům a děti si v odpoledním programu vyzkoušely měřit průtok vody korytem řeky a jímavost vody v různých kvalitách půdy.

Téma vody pro nás bude celý školní rok stěžejní a v rámci výuky se na vodu podíváme z mnoha úhlů pohledu. Budeme spolupracovat s vědci z ESERO ČR a odborníky z programu GLOBE. Zkoumat vodu v okolí školy a Nové Vsi a prohloubíme si tak vztah s místem.

Budeme využívat znalosti z oblasti dálkového průzkumu země, mapování, měření v terénu, zkoumání vlastností vody. Již teď umíme vyhledávat a použít satelitní snímky, sledovat oblačnost, původní koryta řek, měřit rychlost průtoku i zadržování vody v půdě.

Celý den nás moc bavil a těšíme se jak si téma užijeme spolu s dětmi.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!