úterý 8. října 2019

Návštěva Českého rozhlasu

V úterý se žáci 5. - 7. ročníku vydali do Prahy na návštěvu Českého rozhlasu.

Měli jsme možnost dojet páternosterem do čtvrtého patra staré budovy Českého rozhlasu na Vinohradské ulici a posadit se do kanceláře bývalého generálního ředitele.

Šéfredaktor stanice Plus Petr Šabata se nám věnoval s profesionalitou a zaujetím, představil nám Český rozhlas, přidal zajímavé informace, promítl videa a provedl nás zákulisím. Viděli jsme studia a kanceláře redaktorů, sami jsme měli možnost navštívit studio, které má v poledne 30 minut pauzu. A tak jsme měli možnost nasadit si sluchátka, vyzkoušet si mikrofony, všechno si důkladně prohlédnout - a dokonce vidět sami sebe v živém vysílání na videokanálu Českého rozhlasu.

Věnoval se nám i Michael Rozsypal, který nám následně řekl o práci rozhlasového redaktora. Navštívit nás přišel i Janek Kroupa, který dětem odtajnil alespoň něco z práce investigativního reportéra a žurnalisty. Věřím, že pro všechny to byl nezapomenutelný zážitek a že se nám teď bude dařit nejen práce v mediální výchově, ale i v kroužku redakce nebo při výstupech žákovského parlamentu.

Děkujeme Petru Šabatovi nejen za tašku s dárky, kterou děti dostaly, ale hlavně za možnost se do rozhlasu podívat, všechno si prohlédnout a "být u toho". Děkujeme i za péči, kterou nám všichni v Českém rozhlasu věnovali. Moc si toho vážíme!




















Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!