středa 21. srpna 2019

Seznamte se s Alenou Kuchyňovou

Ve školním roce 2019/20 posílí řady našich pedagogických pracovníků Ing. Alena Kuchyňová.

V naší škole bude učit na druhém stupni a ve školní družině se zaměří na rozvoj ekologické výchovy. Bude působit i ve funkci koordinátorky přírodovědné gramotnosti.

Alena Kuchyňová se narodila v lednu 1982 v Českém Brodě, vystudovala gymnázium v Říčanech, poté studovala na České zemědělské univerzitě v Praze obor Zahradnické inženýrství, specializace Okrasné zahradnictví.

Během studií na vysoké škole absolvovala dvouletou praxi na Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR, Oddělení přírodních látek, kde spolupracovala na analýze půdních vzorků s obsahem těžkých kovů. Po studiích nastoupila jako technický pracovník na Středisko okrasných a lesních školek Školního lesního podniku v Kostelci nad Černými lesy.

V letech 2017-2019 absolvovala Školu holistické aromaterapie u České aromaterapeutické společnosti, Školu čichu Rafaella u parfumérky Petry Hlavaté, masérskou rekvalifikaci a základy tradiční čínské medicíny a metafyziky. Díky splnění těchto kritérií získala certifikované členství v Asociaci českých aromaterapeutů. Zajímá se o přírodní zahrady, permakulturu, holistický přístup ke zdraví. Miluje děti, lidi, zvířata, umění a cestování.

Cestováním získává profesní zkušenosti, které ráda uvádí do praxe. Své znalosti předává na workshopech či seminářích, které organizuje. Z cest, které ji nejvíce profesně inspirovaly stojí za zmínku horská farma Seppa Holzera - Krameterhoff, která patří k nejznámějším příkladům permakulturního zemědělství na světě; dále unikátní školící a ukázkové centrum přírodních zahrad v Rakousku - Die Garten Tulln a semenářská zahrada a banka Arche Noah v Dolním Rakousku, která se stává ojedinělým místem biodiverzity v Evropě, kde se uchovává více než 5000 geneticky odlišných plodin.

V rámci své zahradnické profese se soustavně profesně vzdělává na seminářích, workshopech a konferencích pořádaných Společností pro zahradní a krajinářskou tvorbu a Společností pro zakládání a údržbu zeleně.

Mimo jiné absolvovala i praktický kurz apiterapie; semenaření; pěstování netradičních ovocných dřevin; jedlých květů.

Od roku 2017 spolupracuje na arteterapeutických seminářích v Kutné Hoře, kde uplatňuje své znalosti z oblasti vůní a aromaterapie. V roce 2019 se svou kolegyní arteterapeutkou Klárou Kolmanovou vytvořila projekt Art & Scent, který společně vedou a dále rozvíjejí.
Hraje na klavír, kytaru. Má zkušenosti s chovem endemitických plazů a tibetských mastifů.


I Alena odpověděla na tři otázky:
Co si představíte pod slovem PROSPERITA?
Pod slovem prosperita si představím společnost lidí, kteří svými znalostmi, zkušenostmi a talenty směřují k vzájemně prospěšnému a udržitelnému růstu.

Jaké tři lidské vlastnosti jsou pro vás nejdůležitější?
Schopnost naslouchat, respekt, upřímnost.

Co považujete za svůj největší životní úspěch?
Za největší životní úspěch považuji narození dvou zdravých synů. Úspěchem je pro mě celá naše společná životní cesta, kde se každý den navzájem učíme a obohacujeme. Úspěchem jsou pro mě moji přátelé, kterým mohu věřit a jsme si v životě navzájem oporou. Za velký úspěch poslední doby je pro mě také rozhodnutí a odhodlání předat své znalosti a životní zkušenosti dětem v rámci školního vzdělávání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!