sobota 18. května 2019

DALŠÍ POMOCNÁ RUKA: Český den proti rakovině

Dne 15. května  se opět naše škola zapojila do 23. ročníku celonárodní veřejné sbírky ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ a podali jsme tak svou pomyslnou pomocnou ruku všem, kteří ji potřebují.
Hlavním tématem letošní sbírky je nádorové onemocnění plic. Žluté kytičky s meruňkovou stužkou se nabízeli v ulicích řady českých měst a obcí, kde jste mohli narazit na dobrovolníky ve žlutých tričkách. Stejně jako na nás!

Děkujeme všem, kteří nás podpořili a zapojili se s námi.

Naše kroky vedou poměrně vždy stejným směrem. Nikdy nemůžeme zapomenout ani na blízkou novoveskou restauraci, kde už nás netrpělivě vyhlíželi. :-)


Rádi bychom se s Vámi podělili o jeden nevšední zážitek, který jsme měli možnost v souvislosti s letošní sbírkou zažít. Cestou po obci jsme narazili na jednu starší paní, která šla zrovna ulicí. Když zjistila, kdo jsme, rozhodla se, že se vrátí domů pro peníze, aby si mohla kytičku koupit. Poděkovali jsme se slovy, že to nevadí, že si nemusí kytičku kupovat. A tím se naše cesty rozešly, ale ne na dlouho, což by nás ani ve snu nenapadlo. 
Za necelou hodinu už paní zvonila u dveří naší školy, že by si tu kytičku přeci jen chtěla koupit.

Musíme říci, že nás tato situace skutečně zasáhla, a zároveň dojala. Bylo to skutečně velmi nečekané gesto, a tak jsme se rozhodli, že tento čin musíme nějak ocenit a dali jsme paní dvě kytičky za cenu jedné. :-) Vždyť tohle by si zasloužilo více, než jen tu kytičku. MOC jsme si cenili toho, co udělala!
DĚKUJEME ZNOVU!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!