pátek 21. prosince 2018

Předvánočně...

V tomto předvánočním příspěvku na školním webu bychom chtěli shrnout vše, co jsme s dětmi prožili v adventním období. Určitě se to nepodaří stoprocentně, protože prožitků, dojmů, aktivit a akcí bylo plno. Ale aspoň se o to pokusíme.

Jedním z adventních překvapení byla tajná výprava za poznáním. Letos jsme vyjeli do zámku v Chlumci nad Cidlinou. Průvodkyně děti provedly zámkem a představily jim, jak se slaví Vánoce ve světě. Jednotlivé místnosti byly krásně vyzdobené a děti mohly na výzdobě oči nechat. Správně odpovídaly i na otázky, které jim byly pokládány. Příště se určitě zase vydáme na podobnou výpravu.







V rámci tajného předvánočního dne jsme vyjeli do kina. Původně jsme měli slíbené kino v Kolíně, ale několik hodin před začátkem nám bylo telefonicky oznámeno, že na nás tak nějak "nevyzbylo místo". Během chvíle jsme museli zařídit jiný program, aby děti nebyly zklamané. A tak jsme se všichni vrhli k telefonům a internetu - až nám vyšlo vstříc Kulturní a informační středisko v Poděbradech. Vyjeli jsme tedy do kina na jiné místo - a bylo to velmi příjemné. Pohádka Čertí brko se dětem líbila, každý dostal i popcorn a limonádu...




Večer pokračoval ve škole. Udělali jsme si předvánočně vánoční večeři u slavnostně prostřené tabule.












Pod vánočním stromečkem se zatím objevily dárečky z Vánočního stromu přání. Mnohokrát děkujeme všem rodičům, jejichž dárky rozzářily oči našich dětí.











V pátek ráno pokračovaly besídky v jednotlivých třídách. Fotky najdete brzy na třídních stránkách. Společně jsme pak pod vedením šesťáků zkoušeli vánoční tradice - pouštěli jsme lodičky, krájeli jablíčka, vyráběli svíčky z vosku, odlévali vosk, házeli botou, ...
















Advent jsme si ve škole náramně užili. V pátek odpoledne jsme se rozešli s přáním, abychom se na začátku ledna společně zase v pořádku sešli.

DĚKUJEME VŠEM RODIČŮM ZA POMOC, ZA PŘISPĚNÍ NA VÁNOČNÍ DÁRKY. DĚKUJEME I RODIČŮM, KTEŘÍ DĚTEM ZAPLATILI ČTVRTEČNÍ VÁNOČNÍ VÝLET A PŘEDVÁNOČNÍ VEČEŘI.

Přejeme Vám všem klidné a požehnané Vánoce a do nového roku splnění všech snů. A radost s Vašimi (našimi) dětmi.

A na závěr ještě video od paní Štěpánkové. Děkujeme za něj!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!