pátek 22. prosince 2017

Adventní období v naší škole

Adventní období ve škole Prosperity bylo bohaté - jak na akce, výlety, tak na zážitky i zkušenosti. Alespoň pár střípků z pestré mozaiky přinášíme v tomto článku.

Prohlédněte si fotky, podívejte se na to, co jsme zažili a jak jsme se měli. Prožili jsme krásné čtyři týdny.

Snad i na vás ta sváteční nálada z obrázků alespoň trochu dýchne...


Začátek adventu už tradičně slavíme ve školním kruhu - připijeme si s dětmi a popřejeme hezké adventní období. Sváteční chvíle mají svou atmosféru - a my jsme rádi, že ji vnímají i děti.



Vánoční jarmark jsme strávili s rodiči a našimi blízkými. Vystoupení dětí byla povedená, i když se někteří styděli, zvládli to všichni se ctí. Rodiče si mohli odnést výrobky dětí a společně zažít předvánoční atmosféru.







Součástí jarmarku byl i Pisálkův svátek. Prvňáčci si odnesli nová pera - to bylo radosti!




Vypravili jsme se i na adventní výpravu - tentokrát na vánočně nazdobený Hrádek u Nechanic. Děti se seznámily s tradicemi, s tím, jak se Vánoce slavily dříve. Byl to obrovský zážitek.







Některé děti se zúčastnily vánočního koncertu ve škole Jaroslava Ježka v Praze. Vystupovaly spolu s neslyšícími dětmi a jejich pásmo pohádkových písniček mělo úspěch. Velká zkušenost!





Navštívili jsme i kostel sv. Václava v Nové Vsi. Pan Čech nám pověděl mnoho zajímavostí a my si dokonce za zvuků varhan zazpívali několik vánočních písní.



Advent ve škole vyvrcholil adventní snídaní. Sešli jsme se všichni u jednoho stolu, pili vánoční čaj, ochutnávali cukroví, zpívali, povídali, rozbalovali dárky, ...
A samozřejmě také vyzkoušeli několik vánočních tradic - pouštěli jsme lodičky, házeli jsme střevícem a rozkrojovali jablíčko.










































Na našem školním vánočním stromku si každý našel svou osobní ozdobičku... Může si tak adventní náladu připomenout i na svém vánočním stromečku doma. Pod stromkem byly i dárky ze stromu splněných přání - rodičům mockrát děkujeme!




Advent ve škole se vydařil. Nám už zbývá jen popřát všem klidné prožití vánočních svátků!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!