čtvrtek 16. listopadu 2017

Jak jsem se ztratil

Dlouhé měsíce i roky se čeká, než se školám podaří sehnat lístky na představení Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka. My se do Divadla v Dlouhé vydali tento týden.

Divadlo bylo vyprodané, děti natěšené (a dospělí snad ještě víc), všichni jsme se v pořádku dostali až do sálu a zabrali jsme čtvrtou a pátou řadu.

Následovalo vystoupení, na které se nezapomíná. Příběh malého Pavlíka, který se o Vánocích ztratí v Praze - jeho cesta a setkání - s Panem s kaprem, děvčátkem se sirkami, holčičkou, posledním pražským lampářem nebo pošťákem a jeho Karličkou - to všechno se prolínalo s dobovými melodiemi.

A tak si diváci mohli pobrukovat písničky Václava Neckáře, Suchého a Šlitra, J. Štaidla nebo J. Lennona. Aškenazyho povídka v nastudování režiséra Jana Borny byla zkrátka nápaditá a všechny děti zaujala.

Podívejte se na ukázku:


Děti měly radost, že některé herce znaly z televize, někteří byli poprvé ve "velkém divadle". Všichni měli příležitost vyzkoušet si, jak to ve velkém divadle chodí. Že to je trochu něco jiného než kino. Že v divadle nepijeme, ani nesvačíme. Že o přestávce neodcházíme, protože představení ještě neskončilo. Že nehvízdáme ani nepokřikujeme... zkrátka že se chováme tak, jak máme. Pro někoho standardní věc, pro někoho nová zkušenost. Jsme rádi, že dětem můžeme tyto zážitky zprostředkovat.

A těšíme se, že se do Dlouhé třeba ještě někdy podíváme...

Více o představení:
https://www.csfd.cz/film/266076-jak-jsem-se-ztratil-aneb-mala-vanocni-povidka/prehled/
http://www.divadlovdlouhe.cz/repertoar/jak-jsem-se-ztratil-aneb-mala-vanocni-povidka/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!