čtvrtek 11. května 2017

Byli jsme na křtu knížky

Dnes jsme se vypravili do Prahy, abychom navštívili knižní veletrh a zúčastnili se křtu nové knížky.

Děkujeme za pozvání Hance Jelínkové, autorce knížky Žeryk pracuje, a také ilustrátorce Vendule Hegerové. Děti její obrázky dobře znají. Stejně tak znají knížky, které tato osvědčená dvojice vydala už dříve.
Už ve vlaku si děti povídaly o tom, co je asi v Praze čeká. Času bylo dost i na svačinu, povídání o všem možném a radost ze společného cestování.










A co teprve jízda tramvají! Někdo jel tramvají úplně poprvé.


Na veletrh jsme přišli včas a Hanka Jelínková nás dovedla až na místo. Usadili jsme se a ještě před křtem jsme si stihli povídat s panem Janem Potměšilem, který nám řekl plno zajímavostí o svém psu Mimi. Od Venduly Hegerové jsme dostali báječné perníčky a pak už to začalo... :)







Jan Potměšil knížku přečetl, děti odpovídaly na otázky, pracovaly v pracovním listu a naše Kája dokonce v soutěži vyhrála knížku!






Pak už se knížka polila dětským šampaňským a přišel čas autogramiády a dalších dotazů.





Všichni jsme se společně vyfotili a pak už jsme se vydali k dalším stánkům nakladatelství:


Měli jsme velké štěstí, že jsme mohli být seznámeni s naším dalším oblíbeným autorem, a to Pavlem Čechem. Jeho knížky o pavoučku Čendovi provázejí děti už od první třídy. Všichni máme jeho tvorbu moc rádi. A dnes jsme ho měli příležitost vidět úplně zblízka - a dokonce při práci :)


Koupili jsme si jeho knížku A, která byla oceněna Zlatou stuhou 2016 v kategorii komiks pro děti a mládež. Těšíme se, až se do ní společně podíváme.

A pak už jsme se vydali vstříc dalším knížkám. Někteří z nás nakupovali, jiní jen prohlíželi, ale všichni jsme si to moc užívali...





Pak ještě svačina v trávě - měli jsme krásné počasí - a zpátky domů. Bylo to náročné, ale jsme rádi, že jsme mohli tento výlet absolvovat a že jsme se podívali mezi opravdové spisovatele a autory knih.










Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!