neděle 13. září 2015

Land art a přírodovědné deníky

Páteční den jsme strávili v rámci výtvarné výchovy a pracovních činností v přírodě. Ráno si děti zkusily práci knihaře. Vytvářely přírodovědné deníky, do kterých si následně budou zapisovat změny v přírodě, kreslit obrázky, lepit informace a zajímavé úlovky z přírody.

Naučili jsme se z formátu A4 vytvořit formát A5, správně navrstvit papíry deníku (knižní blok), navrhnout design na desky a jako knihaři i deník svázat. Vznikly nádherné vázané deníky s oblým hřbetem a originálním designem na předních i zadních deskách.

Při práci jsme si povídali o přírodě a těšili se na přírodovědnou výpravu do nedalekého lesa. Po svačině v rámci pracovních činností jsme se vydali do přírody. Zde jsme vyzkoušeli umělecký směr šedesátých let - LAND ART. Vytvářeli jsme umělecká díla ,,obřích“ rozměrů z různých přírodních materiálů – listí, klacky, rákos, bobule, ořechy, květy…

Dokončená díla jsme zaznamenávali na fotoaparát, podívejte se.























Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!