neděle 26. července 2015

Připravujeme žákovské knížky

Je toho hodně, co musíme stihnout do konce prázdnin - a některé povinnosti jsou pro nás výzvou. Třeba vytvořit žákovské knížky. Nechceme používat standardní sešity, které se dají koupit a do kterých učitelé zapisují známky. Přijde nám to málo a chceme víc.

Proto už teď vzniká dokument, který nahradí klasickou žákovskou knížku. Nazvali jsme ho CESTA KE VZDĚLÁNÍ a děti ho dostanou vytištěný v podobě sešitu.

Nechceme sem kopírovat celé stránky, je to překvapení pro děti i rodiče, ale už teď můžeme prozradit, že uvnitř najdete nejen informace o harmonogramu školního roku, výtah ze školního řádu nebo omluvný list, ale hlavně prostor na hodnocení.


Dost místa tu najde učitel, který bude hodnotit jak známkami, tak slovním popisem, ale i žáci, kteří se budou učit hodnotit svou práci. Měsíční sebehodnotící listy jim pomohou uvědomit si, co se naučili, co se jim povedlo, co by měli zlepšit.

Stranou nezůstanou ani rodiče. Jednou za tři měsíce napíší zpětnou vazbu dítěti i učiteli. Zhodnotí, jakých změn jejich děti dosáhly, čeho si všimli v zájmech svého dítěte nebo s čím byli spokojeni.

Jsme si vědomi toho, že na všechny zúčastněné klademe vyšší nároky v hodnocení práce dítěte, ale zároveň jsme přesvědčeni o tom, že to je správná cesta a může být užitečná na cestě ke vzdělání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!