středa 15. července 2015

Inspirujeme se...

Už za pár týdnů vystřelí pomyslná startovací pistole a my se vydáme na novou a dobrodružnou cestu. Otevřeme brány školky a školy, přivítáme první žáky a rodiče. A protože se domníváme, že mnohé dobré už nemusíme vymýšlet, protože to bylo vymyšleno a úspěšně se to používá, inspirujeme se v průběhu prázdnin v jiných školách a vzdělávacích zařízeních České republiky.

Dnes jsme se společně vypravili do Babic u Říčan, kde sídlí škola Open Gate. Děkujeme moc za vřelé přijetí. Prošli jsme školou, viděli jsme učebny, mluvili jsme se zaměstnanci školy. Zjistili jsme, že máme mnohé cíle společné a jdeme za nimi stejnými cestami. Stejně jako učitelé na Open Gate, i my učíme děti psát písmem Comenia Script, číst genetickou metodou, vyučujeme matematiku prof. Hejného, učíme v blocích.

Některé cesty jsou odlišné - prostředí, které v Babicích děti obklopuje, zatím napodobit nedokážeme. Ve škole nebudeme mít ani divadlo, ani bazén, ani obrovskou sportovní halu, ani koně. Ale to nám nevadí. Pořád máme za to, že dobrou školu nedělá délka tartanu, ale kvalitní lidé a osobnosti. A na výběru pedagogů, kteří budou děti provázet školními léty, si dáváme záležet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!