čtvrtek 30. srpna 2018

Seznamte se s… Andreou Slavíkovou

Mgr. Andrea Slavíková se narodila v roce 1991, téměř celý život žije v Kolíně. Studovala na osmiletém gymnáziu v Kolíně, poté chtěla studovat psychologii, ale nakonec se rozhodla navázat na pedagogické kořeny od babičky a začala studovat na PdF v Hradci Králové. Po pětiletém studiu získala magisterský titul v oborech ruský jazyk a základy společenských věd pro SŠ.

Její první učitelské zaměstnání ji zaválo do Prahy na česko-ruskou základní školu, kde vyučovala různé předměty na 1. i 2. stupni. Dále se dostala na Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce, kde vyučovala ruštinu a ZSV.

Zde také absolvovala školení k Mezinárodní ceně vévody z Edinghburgu, což je prestižní program neformálního vzdělávání pro mladé lidi, jehož se stala v Nymburce hlavní koordinátorkou. Již během studia získala patřičný zápal pro metody kritického myšlení, zahrnování informační gramotnosti do svých hodin. Snaží se o maximální zapojení žáků do hodin, klade důraz na průřezová témata. Velice důležité jsou pro ni postoje žáků.


Již deset let ji baví FitBox, jehož je i lektorkou, dále ráda čte, sleduje filmy a seriály. Hraje na kytaru, flétnu a klávesy. Mluví rusky, anglicky a z vysoké školy si mimo jiné odnesla i základy polštiny. 

Motto: I cesta může být cíl.

Co si představíte pod slovem PROSPERITA? 
Pod tímto slovem si představím něco, co je funkční – dobře fungující. Pokud se jedná o školu, tak škola prosperity pro mě znamená takovou školu, která splňuje požadavky žáků, rodičů, učitelů či státu, aniž by byly někde třecí plochy. Vše funguje ve vzájemné symbióze. Pokud se jedná o žáka, je to takový žák, který pracuje na všech složkách své osobnosti, rozvíjí se harmonicky v „krásnou duši“.

Jaké tři lidské vlastnosti jsou pro vás nejdůležitější? 
Je těžké vybrat jenom tři. V mém žebříčku Top 10 by byl určitě smysl pro humor, upřímnost, důvěryhodnost, kreativita, pracovitost.

Co považujete za svůj největší životní úspěch? 
Nepokládám se za úspěšného/neúspěšného člověka. Nevím totiž, čím takový úspěch měřit. Známkami? Platem? Pocitem momentální spokojenosti? Jsem ráda, pokud to, co dělám, dává dobrý smysl, a mám z toho dobrý pocit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!