středa 20. září 2017

Bookni.si!

Protože naše škola spolupracuje s knižními kluby několika českých nakladatelství, nemohli jsme si nechat ujít příležitost podívat se na knižní festival Bookni si! A tak naše nejstarší děti vyrazily do Prahy.

Festival Bookni si! organizuje nakladatelství Mladá fronta a letos se ve smíchovské továrně MeetFactory koná už pátý ročník. A my jsme tam nechyběli.
Byli jsme pozváni na besedu s autory Velké indiánské knihy. Lubomír Kupčík spolu s Petrem Majerem a Karolinou Majerovou velmi poutavě představili život indiánů. Děti si mohly vyzkoušet a prohlédnout mnoho zajímavých artefaktů.



Už například víme, dřevo jakého stromu se využívá k výrobě luků (ano, jasan).


Naše Laura zabodovala ve vědomostní soutěži a vyhrála knihu s věnováním a podpisy všech autorů a redaktorů.








Indiánské tance v podání mistrů Evropy zaujaly úplně všechny.




Pak už jsme se vrhli do víru festivalu. Každé dítě dostalo soutěžní kartu a mapu. Po splnění úkolů na stanovištích měl každý možnost vyhrát knihu nakladatelství Mladá fronta podle svého výběru. Nám se to skoro ve všech případech podařilo. A mezitím jsme si mohli vyrobit placky s hrdiny knih, občerstvili jsme se, hráli hry, stavěli domečky z mechu nebo se nechali vyfotit.











Došlo i na jedno krásné setkání. Jonáš na pultu objevil oblíbenou knížku svého dětství. "Bohužel se mi ztratila," říkal a nostalgicky prohlížel Tajemství permoníků od Andrey Popprové. To ještě netušil, že autorka stojí poblíž. Došlo k seznámení a setkání. Jonáš paní Popprové sdělil svůj příběh... Bylo to tak milé. Paní spisovatelku moc těšilo, že Jonáše poznala. A tak se spolu ještě vyfotili.


Další dárek na děti čekal při odchodu z MeetFactory. Pro každého taška s další knížkou! To bylo překvapení! A té radosti!


A pak už jsme se vydali na zpáteční cestu. Nikomu se nechtělo... "Musíme sem jet i příští rok!" "Příště vyrazíme dřív, ať tu máme víc času!" "Dneska byl můj nejkrásnější den v životě!" To jsou slova našich žáků...



A jak to vypadalo ve vlaku? Celou cestu bylo naprosté ticho... Děti četly...








Moc děkujeme nakladatelství Mladá fronta za možnost být u toho. My příště určitě zase dorazíme! Mezitím budeme pokračovat v našich dalších čtenářských aktivitách - ať už ve čtenářských dílnách, klubech nebo projektech, které čtenářství věnujeme.

Takhle nějak probíhala naše zpáteční cesta vlakem:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!