neděle 22. května 2016

Charitativní koncert Kühnova dětského sboru a výlet k pražským hasičům

V pátek jsme měli nabitý program. Ráno jsme se vydali do Prahy, abychom navštívili koncert Kühnova dětského sboru - na představení Malého prince jsme se těšili, celý týden jsme si četli Exupéryho knihu a příběh jsme dobře znali.

Po koncertě nás čekal přejezd tramvají z úžasného prostoru Jatka78 v Holešovicích až na Petřiny, kde už na nás čekali pražští hasiči, aby nám ukázali techniku, představili svou práci a nechali nás něco málo vyzkoušet.
Dobrodružství začalo hned na poděbradském nádraží - vlak popojel zhruba dvacet metrů a dál už nejel, protože se mu rozbila lokomotiva. A tak jsme jeli namáčknuti v elefantu, který přijel zhruba o půl hodiny po našem plánovaném odjezdu. Seděli jsme na schodech, vzájemně jsme se drželi - a i tak jsme si cestu docela užili.




V Praze jsme přestoupili na metro a pak na tramvaj a dojeli jsme do Holešovic do krásného prostoru Jatka78.



Představení bylo opravdu vydařené - dětský sbor nejprve zazpíval pásmo B. Martinů a pak jsme viděli krásně ztvárněného Malého prince. Děti se s liškou a květinou i vyfotily:


Ve foyer divadla jsme měli ještě jednu atrakci - nejrůznější hudební nástroje, které se pod dětskýma rukama rozezněly až neuvěřitelně...









Přímo od holešovické tržnice nám jela tramvaj číslo 1 až na Petřiny, kde sídlí hasiči. Cestu jsme si užili, projeli jsme se dostatečně :)



U hasičů jsme se nejprve podívali, jak vypadá skluz (hasiči sjížděli pekelně rychle) - někdo si chtěl vyzkoušet, jestli by to tyči vyšplhal i nahoru (nejde to), prohlédli jsme si hasičská auta a techniku.






Pak jsme byli pozváni na pravé hasičské špagety, které jsme si snědli v přednáškové místnosti. Tam jsme se také podívali na záběry ze zásahů, pověděli jsme si o nebezpečí ohně i o tom, jak správně hasičům telefonovat.


A další část prohlídky proběhla před zbrojnicí - viděli jsme hasičskou plošinu, zkusili jsme si vodou zasáhnout PET lahve a zjistili jsme, že to není nic jednoduchého. Ještě, že nám pomohl hasič Mirek:
















Zpáteční cesta metrem a vlakem byla dlouhá a my všichni byli docela unaveni, ale stálo to za to.



Děkujeme hasičům z pražských Petřin za vřelé přijetí a těšíme se na další návštěvu!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Abyste nebyli anonymní, budeme moc rádi, pokud ve výběru KOMENTOVAT JAKO vyberete předposlední možnost (název/adresa URL) a do políčka NÁZEV se podepíšete :)
Děkujeme za komentáře!